Učebný odbor: |
64 - 90 - 2 |
kuchár - čašník |
Zameranie: |
02 | na obsluhu |
Dĺžka prípravy: |
3 roky |
|
Charakteristika odboru: |
Absolvent vie pripraviť pracovisko a ovláda práce spojené so stolovaním. Vie prijímať objednávky, podávať informácie o jedlách a nápojoch, účtovať na kontrolnej pokladnici, inkasovať tŕžby, robiť vyúčtovanie, zostavovať a písať jedálne a nápojové lístky, čapovať a podávať nápoje, ošetrovať a skladovať potraviny. Vie pripravovať jednoduché jedlá a šaláty. Po príslušnej praxi ovláda práce spojené so stolovaním pri mimoriadnych príležitostiach. |
---|
Učebný plán: | Počet týždenných vyučovacích hodín |
|||
Vyučovací predmet | 1. roč. | 2. roč. | 3. roč. |
Všeobecnovzdelávacie predmety spolu: | 15 | 9 | 9 | |
Odborné predmety: | informatika ekonomika a organizácia ekonomika hospodárske výpočty spoločenská výchova potraviny a výživa zariadenie závodov technika prevádzky technológia stolovanie úvod do sveta práce |
1 - - - - 2 1 3 - - - |
- 1 1 - 1 1 - - 1 2,5 - |
- 2 2 1 - 1.5 - - - 3 1 |
Odborný výcvik: | praktické vyučovanie | 12 | 15 | 17.5 |
Spolu: | 34 | 30.5 | 35 |
Poznámka:Ekonomika a organizácia pre 3. ročník, Ekonomika platí pre 1. a 2. ročník
Organizácia odborného výcviku:
Odborný výcvik je organizovaný od 1. ročníka priamo na špecializovaných pracoviskách prevádzkových jednotiek (kuchýň, reštaurácií, hotelov) popradského regiónu.Uplatnenie po ukončení štúdia:
Absolventi majú široké možnosti uplatnenia sa v praxi ako kuchári, čašníci, pracovníci v recepcii, v oblasti zásobovania v hotelových, reštauračných zariadeniach a kuchyniach. Môžu sa uplatniť ako súkromní podnikatelia.