Učebný odbor: |
29 - 64 - 2 |
cukrár, cukrárka |
Zameranie: |
-------------- |
--------------- |
Dĺžka prípravy: |
3 roky |
|
Charakteristika odboru: |
Absolvent je schopný z potravinárskych surovín vyrobiť cukrársky výrobok, naplniť ho, esteticky upraviť a ozdobiť. Vie pracovať s cukrárskymi normami, pozná vlastnosti surovín, ovláda jednoduché i náročnejšie technologické postupy, vie obsluhovať stroje a zariadenia. Má schopnosť pohotovo reagovať na spotrebiteľský dopyt. |
---|
Staré osnovy, platné pre 2. a 3. ročník v šk. roku 2003/04
Učebný plán: | Počet týždenných vyučovacích hodín |
|||
Vyučovací predmet | 1. roč. | 2. roč. | 3. roč. |
Všeobecnovzdelávacie predmety spolu: | 14 | 10 | 7 | |
Odborné predmety: | ekonomika a organizácia strojníctvo odborné kreslenie suroviny stroje a zariadenia cukrárenská výroba úvod do sveta práce |
- 2 1 2 - 2 - |
- - 1 2 1 3,5 - |
1 - - 1 1 6,5 1 |
Odborný výcvik: | praktické vyučovanie | 12 | 15 | 17.5 |
Spolu: | 33 | 32.5 | 35 |
Nové osnovy, platné pre 1. ročník v šk. roku 2003/04
Učebný plán: | Počet týždenných vyučovacích hodín |
|||
Vyučovací predmet | 1. roč. | 2. roč. | 3. roč. |
Všeobecnovzdelávacie predmety spolu: | 14 | 10 | 7 | |
Odborné predmety: | Informatika Ekonomika Chémia Suroviny Odborné kreslenie Technológia Stroje a zariadenia Laboratórne cvičenia Úvod do sveta práce |
1 - 2 2 1 3 1 1 - |
1 - 1 1 1 3 1 2 - |
- 2 0,5 1 - 4 1 1 1 |
Odborný výcvik: | Praktické vyučovanie | 15 | 15 | 17.5 |
Spolu: | 35 | 35 | 35 |
Organizácia odborného výcviku:
Odborný výcvik je vykonávaný vo všetkých ročníkoch štúdia na špecializovaných pracoviskách cukrárenskej výroby. Školské pracovisko praktického vyučovania je priamo v areále školy. Časť žiakov vykonáva odborný výcvik v cukrárskych výrobniach súkromného sektoru pod odborným vedením skúsených inštruktorov a majstrov odborného výcviku.
Uplatnenie po ukončení štúdia:
Ako kvalifikovaní pracovníci cukrárskych prevádzok v štátnom aj súkromnom sektore. Možnosť samostatného podnikania.